MTV.rs MEMBERS
MTV.rs MEMBERS

Forum posvećen članovima regionalnog MTV-ja
 
PrijemPrijem  TražiTraži  Često Postavljana PitanjaČesto Postavljana Pitanja  Registruj seRegistruj se  PristupiPristupi  
Zadnje teme
Ko je trenutno na forumu
Imamo 1 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 1 Gost

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 13 dana Uto 17 Jul 2012, 04:58
Avgust 2018
PonUtoSreČetPetSubNed
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
KalendarKalendar
Statistike
Imamo 17 registrovanih korisnika
Najnoviji registrovani član je CSoldier

Naši korisnici su poslali ukupno 35849 članaka u 1029 teme
Poslanici naj aktivniji meseca

Delite | 
 

 Album Reviews

Ići dole 
AutorPoruka
ivarhcp4ever
Legenda
Legenda
avatar

Broj poruka : 6636
Datum upisa : 25.04.2011
Godina : 24
Lokacija : Beograd

PočaljiNaslov: Album Reviews   Sre 27 Jul 2011, 09:52

Naš dragi drugar (Slavica style xD) sa mtv.rs [You must be registered and logged in to see this link.] je smislio sledeću zanimaciju za nas:

''Dok čekamo neke od članova da pronađu vremena za predstavljanje svojih top 20 lista, ja sam vam pripremio jedno iznenađenje... Smile
O čemu se radi? Reč je o novom projektu koji sam ja osmislio, a vezan je za MTV.rs Fans Choice. Projekat će se zvati ,,Album Reviews by MTV.rs Members'' ili jednostavnije ,,Album Reviews'' Wink. Dakle, članovi koji se budu prijavili za ovu igru, izabraće bilo koji album od bilo kog izvođača, i ,,analizirati'' ga, pesmu po pesmu. To može biti omiljen album vašeg omiljenog izvođača, ili jednostavno album koji vam se dopada. Možete analizirati album kao jednu celinu, ili kao što sam i malopre sam rekao, pesmu po pesmu. Članovi koji *NE* žele da prave svoje top liste, takođe se mogu prijaviti samo za ovaj projekat, ili samo za MTV.rs Fans Choice (top liste). Dakle, Album Reviews by MTV.rs Members ulazi u sastav MTV.rs Fans Choice - ali ko želi, može napraviti samo svoju top20 listu, ili samo analizu omiljenog albuma. Prijave za ovaj projekat ćete izvršiti tako što ćete poslati svoj ,,nadimak (ime)'' sa MTV.rs-a i album koji želite da analiziarate na e-mail [You must be registered and logged in to see this link.]. Molim vas da svoje prijave pošaljete na ovaj e-mail, da bi sve bilo što preglednije.

Kao što i sami znate, 3. sezona MTV.rs Fans Choice-a je pri kraju, jer većina članova trenutno nije u ,,stanju'' da predstavi svoje liste. Iskreno se izvinjavamo na čekanju novih lista, ali to stvarno nije do nas. Strpljivo ćemo sačekati da svi prijavljeni članovi predstave svoje liste, kako niko ne bi bio uskraćen ili odbačen. Nadam se da me razumete, i da imate ,,razumevanja'' za članove koji imaju drugih obaveza i trenutno ne mogu da naprave tj. predstave svoje svoje liste.
Po završetku 3. sezone, spremamo vam još nešto novo. Radi se o potpuno novom konceptu MTV.rs Fans Choice-a, gde nećete predstavljati top 20 pesama svog *omiljenog* izvođača, već top 20 vaših omiljenih pesama ikada, tj. bilo kojih izvođača. Dakle, u vašoj listi se ne mora naći samo jedan određeni izvođač, već mnogo više.
Zahvaljujem se Ajetku na ovoj ideji, kao i Stefanu i Urosu koji su mi pomigli u nekim stvarima. Very Happy
Nadam se da vam se oba projekta dopadaju i da će se što veći broj vas prijaviti.

Pozzz Smile)''


U međuvremenu došlo je do tehničkih grešeka i malo se izmenio način projave za ovaj projekat. Evo reči našeg drugara:

''Iskreno se izvinjavam na ovoj korekciji, ali prijave za novi projekat ,,,Album Reviews'' više nećete slati na e-mail bloga, već ćete se obratiti lično meni preko Facebook-a, Msn-a, MTV.rs-a, ili preko moje e-mail adrese: [You must be registered and logged in to see this link.].
Neke prijave nisu stigle na naš e-mail, a imamo i drugih ,,tehničkih'' problema.
Još jednom vam se izvinjavam, i nadam se da ova promena neće predstavljati veliki problem. Hvala!''

_________________


♥️Red Hot Chili Peppers♥️♥️♥️ I make my own rules!
♥️♥️♥️Thousand Foot Krutch♥️
..too much thinking is bad for my health..
We can all be kings and queens,if we could just learn to believe...
Nazad na vrh Ići dole
http://twitter.com/ivarhcp4ever
Slavica_93
Legenda
Legenda
avatar

Broj poruka : 6566
Datum upisa : 16.06.2011
Godina : 25
Lokacija : Novi Sad, Srbija

PočaljiNaslov: Re: Album Reviews   Sre 27 Jul 2011, 16:00

Vlada organizator. Smile

_________________
Ćao, drugari! Smile

Nazad na vrh Ići dole
http://www.facebook.com/Slavica.Stankovic.1993
Stef-Z
Spamer
Spamer
avatar

Broj poruka : 1282
Datum upisa : 25.04.2011
Godina : 25

PočaljiNaslov: Re: Album Reviews   Sre 27 Jul 2011, 21:36

Prijavite se! Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
ivarhcp4ever
Legenda
Legenda
avatar

Broj poruka : 6636
Datum upisa : 25.04.2011
Godina : 24
Lokacija : Beograd

PočaljiNaslov: Re: Album Reviews   Uto 09 Avg 2011, 11:31

I projekat je zvanično počeo Smile U četvtak u 21h it all begins xD
Evo šta vam je [You must be registered and logged in to see this link.] poručio xD


''Novi projekat ,,Album Reviews'' počinje da se emituje ove nedelje, i to u četvrtak - 11.08.2011. Tog dana, u 21h, jedan član će predstaviti svoj omiljeni album, i otvoriti prvu epizodu prve sezone ovog projekta. Ovom prilikom pozivam sve članove MTV.rs-a da u četvrtak dodju i prisustvuju otvaranju. Član koji će predstaviti svoj omiljeni album ostaće iznenađenje!

Za projekat ,,Album Reviews'' još uvek se možete prijaviti, a za više informacija, obratite se meni.''

_________________


♥️Red Hot Chili Peppers♥️♥️♥️ I make my own rules!
♥️♥️♥️Thousand Foot Krutch♥️
..too much thinking is bad for my health..
We can all be kings and queens,if we could just learn to believe...
Nazad na vrh Ići dole
http://twitter.com/ivarhcp4ever
Slavica_93
Legenda
Legenda
avatar

Broj poruka : 6566
Datum upisa : 16.06.2011
Godina : 25
Lokacija : Novi Sad, Srbija

PočaljiNaslov: Re: Album Reviews   Uto 09 Avg 2011, 12:50

Baš mi je žao što neću biti tu. Embarassed

_________________
Ćao, drugari! Smile

Nazad na vrh Ići dole
http://www.facebook.com/Slavica.Stankovic.1993
ivarhcp4ever
Legenda
Legenda
avatar

Broj poruka : 6636
Datum upisa : 25.04.2011
Godina : 24
Lokacija : Beograd

PočaljiNaslov: Re: Album Reviews   Čet 11 Avg 2011, 09:10

I počelo jeee Very Happy

Prvi analizator je bio [You must be registered and logged in to see this link.].

Emisiju je otvorio [You must be registered and logged in to see this link.] sa par reči:


''Dobrodošli u novi projekat ,,Album Reviews'' koji je u sastavu naše poznate emisije ,,MTV.rs Fans Choice''. Ideja ovog projekta bila je da članovi koje se prijave, ,,analiziraju'' album svog omiljenog izvođača, kao i da preporuče neke pesme, i sl. To je mogao da bude album vašeg omiljenog izvođača, ili jednostavno album koji biste želeli da preporučite. Naravno, sastavni deo bi bilo i predstavljanje svojih osećanja i utisaka dok preslušavate pesme sa tog albuma.
Prijava nije bilo toliko mnogo, ali se nadam da nakon što vidite kako bi sve ovo izgledalo - da će se još neko prijaviti za učešće u ovoj ,,igri''.
U prvoj epizodi, koja će otvoriti ovaj projekat, jedan od svojih omiljenih albuma predstaviće Dimitrije, kog svi na sajtu znate kao Dimitrije96. On će analizirati album ,,Hands All Over'' - album grupe Maroon 5. Zahvaljujem se Dimitriju na učešću, i nadam se da ćete uživati dok budete čitali njegova mišljenja o ovom albumu.

A sada, počinjemo! Dimtrije, izvoli! Smile
Uživajte! Smile''


A evo kako je Dimitrije analizirao Hands All Over od Maroon5:

''*** Album review by Dimitrije96***

Dobro veče i dobrodošli u moj Album Review! Večeras ću vam ja, Dimitrije96, analizirati album ’Hands All Over’ Maroon 5-a. Pre nego što krenem sa analiziranjem albuma, moram reći nesto o njima, za one koje ih ne poznaju baš najbolje. Maroon 5 je pop/rock bend iz Los Anđelosa. Osnivaci benda su pevac Adam Levine, klavijaturista Jesse Carmichael i bas-gitarista Mickey Madden, koji su pre toga činili grupu Kara’s Flowers. Prvi album, „Songs about Jane“, su izdali 2002.godine, sa kojim su se i proslavili. Iza sebe imaju ukupno 7 izdanja: Songs about Jane, 1.22.03.Acoustic, Live – Friday the 13th, The B-Sides Collection, It won’t Be Soon Before Long, Call and Response: The Remix Album, Hands All Over. Veoma popularni su njihovi savršeni spotovi, koji najviše privlače pažnju, naročito erotski spotovi kojih imaju dosta u svojoj karijeri.

Album ’Hands All Over’ je treći studijski album Maroon 5-a. Producirao ga je Robert John "Mutt" Lange, a album je izašao u izdanju A&M/Octone Records 21.9.2010. dok je ponovo objavljen 12.7. u deluxe izdanju, gde se nalazi i pesma ’Moves Like Jagger’ sa Chirstinom Aguillerom. Mnogi muzički kritičari su ocenjivali ovaj album(ocenjen je relativno dobro), ali je bolje prosao kod publike nego kod kriticara, u SAD ovaj album je prodat u vise od 500 000 primeraka, a na Bilbordovoj listi, ovaj album je debitovao kao drugi. Muzički kritičari, takodje, ukazuju na to da ovaj album ima vise soul zvuk nego svi njihovi prethodni albumi.

1.Misery
Misery je prvi singl sa ovog albuma! Ovo je meni najdraža njihova pesma! Inace, ova pesma se je prvi put pojavila u trailer-u za film ’The Dillema’ koji je pregledan vise od 2 miliona puta na Youtube. Spot za ovu pesmu je pregledam skoro oko 40 miliona puta na Yotube-u. U spotu tadašnja devojka Adama Levine-a, ruska manekenka Anne Vyalitsyna vrši torturu nad njim i želi da ga 'ubije iz ljubavi'. Izvrstan spot koji nikoga nije ostavio ravnodušnim!
[You must be registered and logged in to see this link.]

Prekidajte sve, sada se slusa Maroon 5, jasno?! xD

2.Give A Little More
Ova pesma je drugi singl sa albuma ’Hands All Over’. Izašla je tačno mesec dana pre objavljivanja albuma, a spot je izašao 12 dana pre albuma. Na Bilbordovoj ’Hot 100’ listi debitovala je kao 86. i nije više napredovala, dok je na Bilbordovoj top listi pop pesama išla do 38. mesta, a na Bilbordovoj „US Adult Pop Songs“ išla cak do 10. mesta. Dosta uspeha na Bilbordovim listama Very Happy
[You must be registered and logged in to see this link.]

3.Stutter
Uh, ova pesma zvuči predobro uzivo! Tematika ove pesme je slična ostalim pesmama Maroon 5-a. U ovoj pesmi Adam iskazuje ljubav devojci za koju ne veruje da je stvarna. Ova pesma jeste predobra, ali ne i prepopularna. Ipak, oni koji je cuju, ne razocaraju se, poslusajte je i vi Wink
[You must be registered and logged in to see this link.]

4.Don't Know Nothing
Ova pesma govori o tome kako on ne zna na čemu je s devojkom, ali ne želi biti sam. U pesmi mi se posebno svidja deo „I don’t wanna be, I don’t wanna be, I don’t wanna be, I don’t wanna be alone, alone“, taj način na koji Adam to peva je izvrsan!
[You must be registered and logged in to see this link.]

Sta ste se ucutali bre ljudi, jeste tu? o.O

5.Never Gonna Leave This Bed
Jos jedan njihov singl! Za ovu pesmu i muziku i tekst napisao je sam Adam Levine. Pesma se je nasla na cak 4 Bilbordovih lista:
-US Hot 100: 55. mesto
-US Adult Contemporary: 20. mesto
-US Adult Pop Songs: 4. mesto
-US Pop Songs: 27. mesto
Bilbord liste nikako ne mogu da prodju bez singlova Maroon 5-a. Billlboard je nekako i stvorio od Maroon 5 ’adult band’. Sada tu oznaki oni nose maltene umesto žanra...
[You must be registered and logged in to see this link.]

6.I Can’t Lie
Ova pesma, iako ima nekako tužan tekst u kome on peva kako ne može da laže i da je voli, muzika je veoma vesela, tako da je sama pesma veoma vesela! :] Meni najjaci deo u pesmi je ubedljivo deo kada Adam peva „My world just feels so cold“ na 2:05, nekako izvrsno to peva... Najbolje na svetu, to je Adam! :]
[You must be registered and logged in to see this link.]

7. Hands All Over
Naslovna pesma :] Video za ovu pesmu je napravljen krajem prošle godine. Pesma nije toliko popularna kao neke druge njihove pesme, ali ipak je ovo pesma koju ja mnogo volim. Ima neku ‘šmekersku’ poruku koja mi se svidja. “Put your hands all over, put hands all oveer me” Very Happy
[You must be registered and logged in to see this link.]

8.How
Dosta emotivna pesma, ali ne i previse, bas kako sam rekao: dosta... Za ovu pesmu je, pored autora celog albuma ’Hands All Over’ Levine, Carmichael, Farrar, zasluzan i Shawn Tellez...
[You must be registered and logged in to see this link.]

9.Get Back In My Life
„Get back in my life, come knock on my door
You’re what I’m looking for, I think you should know
You started a fire, burned me to the floor
I cant do this anymore, I ‘ll never leave you alone“
Ova pesma ima savršen refren! Veoma popularna pesma, iako nikada nije objavljena kao singl izdanje, a i neće, kako stoje stvari... Ipak je našla ’put do srca publike’ Very Happy
Muzički kritičari za ovu pesmu govore da je stvorena za Micheal Jackson-a i kako je to njegov fazon, ali ipak morate priznati, ova pesma savršeno leži Maroon 5-u + nema veze sa Jacsonom, on je bio mrtav kad je ova pesma izasla :]
[You must be registered and logged in to see this link.]

10.Just A Feeling
Ubedljivo najemotivnija pesma sa albuma ’Hands All Over’-a... Pesma govori o tužnom rastanku.... „It’s just a feeling, just a feeling, just a feeling that I have“....
[You must be registered and logged in to see this link.]

11.Runaway
Kako raskinutu? To je možda pitanje koje se vuce kroz vecinu njihovih pesama, pa I kroz ovu. Ali, do sada je Adam nalazio uvek način kako, ali sada…sada ne zna kako će I napokon nadje nacin, ali ona se okrene I pobegne… Spotove za ovu pesmu su pravili njihovi fanovi I slali njima, najbolji je izabran I objavljen kao oficijalni spot…
[You must be registered and logged in to see this link.]

12. Out of Goodbyes with Lady Antebellum
Malo laganija pesma sa magičnom Lady Antebellum. Pesma govori o raskidu, a stihovi koji su ostavili najveci utisak na mene iz ove pesme su „Never asked you to change, but sadly you don’t feel the same about me, I wonder does your man, still shudder when you touch his hand, like this man“ i nekako tim stihovima se moze opisati cela pesma... Video za ovu pesmu izabran je na isti način kao i za ’Runaway’ :]
[You must be registered and logged in to see this link.]

13.Moves Like Jagger featuring Christina Aguilera
Bonus pesma sa albuma ’Hand All Over’ sa Christinom Aguilerom. Ova pesma je izašla 21. juna, a spot pre 2 dana... Pesma na Youtube-u već ima oko 8 miliona gledanosti, tako da je i bez spota postala hit, sada kada se je pojavio spot, pesma je postala popularnija još više. U spotu se pored grupe Maroon 5, Christine i amaterskih plesača, pojavljuje i sam Mick Jagger. Uzivajte uz trenutno veliki hit!
P.S. „I’ve got a moves like Jagger“ :]
[You must be registered and logged in to see this link.]

Dragi moji, to bi bilo sve za večeras... Hvala na pažnji i nadam se da ste uživali u predstavljanju ovog predobrog i presabijačkog albuma, kao i da sam vam priblizio album i predstavio ga na najbolji nacin :]''


I za kraj emisije Vlada je rekao sledeće:

''Još jednom se zahvaljujem Dimitriju na predstavljanju ovog albuma! Nadam se da vam se prva epizoda dopala, i da ćete u budućnosti nastaviti da pratite ,,Album Reviews''. Dimitrijeva analiza albuma ,,Hands All Over'' će se ubrzo naći na i na našem blogu. Budite sa nama i sledećeg četvrtka u 21h, kada će još jedan član predstaviti jedan od svojih omiljenih albuma.''

Emisija je bila super i čestitam Vladi na uspeh u emisiji i Dimitriju na odlično predtsavljenoj emisiji Smile

_________________


♥️Red Hot Chili Peppers♥️♥️♥️ I make my own rules!
♥️♥️♥️Thousand Foot Krutch♥️
..too much thinking is bad for my health..
We can all be kings and queens,if we could just learn to believe...
Nazad na vrh Ići dole
http://twitter.com/ivarhcp4ever
ivarhcp4ever
Legenda
Legenda
avatar

Broj poruka : 6636
Datum upisa : 25.04.2011
Godina : 24
Lokacija : Beograd

PočaljiNaslov: Re: Album Reviews   Sre 17 Avg 2011, 01:55

Mala promena u vezi album review. Biće sutra,ali u 8 Smile

[You must be registered and logged in to see this link.] :''Sutra je druga epizoda naše nove emisije ,,Album Reviews''! Ovog puta, neće početi u 21h, već u 20h. Nadam se da ćete doći u što većem broju, jer vas očekuje jedan fenomenalan review. Naravno, član koji će analizirati album ove nedelje će ostati iznenađenje... Dakle, još jednom ponavljam...SUTRA U 20h Smile

Pozz Smile)''

_________________


♥️Red Hot Chili Peppers♥️♥️♥️ I make my own rules!
♥️♥️♥️Thousand Foot Krutch♥️
..too much thinking is bad for my health..
We can all be kings and queens,if we could just learn to believe...
Nazad na vrh Ići dole
http://twitter.com/ivarhcp4ever
ivarhcp4ever
Legenda
Legenda
avatar

Broj poruka : 6636
Datum upisa : 25.04.2011
Godina : 24
Lokacija : Beograd

PočaljiNaslov: Re: Album Reviews   Čet 18 Avg 2011, 07:20

Večeras sam ja predstavljala svoju album review. Zbog moje keve idiota,morali smo opet da pomerimo za pola 8 da bih stigla da ispišem sve Razz

I evo šta sam ja rekla xD

''Dobro veče. (Milka Canić style xD) Dobrodošli u drugu epizodu Album review gde ću vam ja,ivarhcp4ever(i svi moji drugi profili),predstaviti album Californication od mog najomiljenijeg benda svih vremena Red Hot Chili Peppers. Jutros ste mogli da vidite Top10 RHCp na mtv-u(jes da su izostavili dve pesme,al nema veze) a sad ćete videti o čemu govore neke pesme. Za sve one koji su živeli u pećini i prvi put čuju za ovaj bend evo malo informacija da se vratite u civilizaciju. I btw,ako niste čuli njihov novi singl,odma' na youtube,jer (Paja style) sabija xD A sad informacije xD

Red Hot Chili Peppers (RHCP ili RHC) su američki funk rock bend, osnovan u Los Angeles-u,1983. Muzički stil benda spaja tradicionalan funk s elementima drugih žanrova, uključujući i punk-a i psihodeličnog rock-a. Sastav Red Hot Chili Peppers (u originalu Tony Flow and the Miraculous Masters of Mayhem) osnovala je Fairfax Srednja škola. Anthony Kiedis, Hillel Slovak, Jack Irons i Michael "Flea"Balzary su početni četverac. Njih četvoro nikad nisu nameravali biti dio punk scene Los Angelesa, jer je to trebao biti jedini koncert koji će oni odraditi zajedno. Taj "jedini" koncert se dogodio 1983. u Rhytam lounge, i to pred jedva 30 ljudi. Po završetku show-a, promotori su bili tako oduševljeni te su pitali bend da se vrate iduće nedelje. Zbog tog neočekivanog uspeha bend je promenio ime u Red Hot Chili Peppers, a zatim su svirali u još nekoliko navrata po raznim klubovima u L.A.-u. Nekoliko mjeseci poslje bend je potpisao za diskografsku kuću EMI. Danas oni su potpisani za diskografsku kuću Warner Bros. i u međuvremenu im je gitarista Hillel Slovak umro(1988) i njegovo mesto je preuzeo John Frusciante koji je 1992 otišao iz benda da bi se 1998 vratiio nakon što je bend otpustio tadašnjeg gitarsistu Dave Navarro-a koji se nije baš uklopio u bendov muzički stil. Posle poslednjeg albuma Frusciante je opet otišao iz benda i njegovo mesto je zauzeo Josh Klinghoffer,koji svira gitaru na alubumu ''I'm With You'' koji treba da izađe krajem avgusta(za datum,videti moj potpis xD). Dok su se gitaristi menjali,nakon Hillelove smrti Jack Irons je otišao iz benda i tada se sadašnji bubnjar pridružio Smile
Peppersi imaju 9 studijskih albuma i 10. koji treba da izađe: The Red Hot Chili Peppers (1984),Freaky Styley (1985),The Uplift Mofo Party Plan (1987),Mother's Milk (1989),Blood Sugar Sex Magik (1991),One Hot Minute (1995),Californication (1999),By The Way (2002),Stadium Arcadium (2006) i predstojeći I’m with You (2011).

Ja ću vam danas predstaviti album Californication iz 1999. Uživajte i komentarišite slobodno i pitajte bilo šta Smile I imajte u vidu da Anthony-ja boli k*rac za kritičare i sve,tako da u tekstovima se pominju droge,sex i razne druge stvari. I ako neko pomene da su oni samo glupi narkomani,imajte u vidu da se više niko iz benda ne drogira i da to što je neko narkoman ne umanjuje kakva je ličnost,već samo govori da je imao težak život. I da,takođe imajte u vidu da Anthony piše veoma teške i komplikovane tekstove i da nekoliko tumačenja možda nije potpuno tačno Razz

Californication 1999
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]

1. Around The World (http://ecx.images-amazon.com/images/I/41B14NVN8VL.jpg)
2. Parallel Universe
3. Scar Tissue (http://ecx.images-amazon.com/images/I/51IAqI9EWhL._SL500_AA300_.jpg)
4. Otherside (http://www.chartstats.com/images/artwork/17614.jpg)
5. Get On Top
6. Californication
7. Easily
8. Porcelain
9. Emit Remmus
10. I Like Dirt
11. This Velvet Glove
12. Savior
13. Purple Stain
14. Right On Time
15. Road Trippin' (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/4/42/Roadtrippin.jpg)

B-sides:
Gong Li (Scar Tissue)
Teatro Jam (Around The World)
How Strong (Otherside)

Na albumu su radili: Anthony Kiedis (vokal),John Frusciante (gitara, prateći vokal),Michael "Flea" Balzary (bas gitara, prateći vokal) i Chad Smith (bubnjevi). Producent je bio Rick Rubin.
Stvaranje samog albuma ponajviše se odvijalo u domovima članova benda u ljeto 1998.g. Anthony Kiedis i Frusciante često su provodili dane skupa, diskutirajući o stvaranju pjesama, gitarskim riffovima i stihovima. Dok je stvaranje većine albuma teklo brzo, slaganje same pjesme "Californication" bio je mukotrpan posao. Frusciante se osjećao primorenim da sklada prikladan gitaristički dio koji će popratiti vrlo snažne stihove, ali u tome nije uspjevao. Stihovi albuma Californication proizlaze iz Kiedisovih ideja, pogleda na život i same percepcije života i njegova smisla, primjerice.Snimanje albuma označilo je promjenu u stilu Peppersa, poglavito ako se usporedi sa prethodnim albumom "One Hot Minute", koji je kombinirao različite elemente psihodeličnog rocka i hard rocka. Iako je Californication još uvijek sadržavao Peppersima nekad svojstven "punk funk" zvuk (što se očituje u pjesmama "Purple Stain", "Get On Top", "I Like Dirt", "Around the World" i "Right on Time"), ipak se više oslanja na melodične zvukove (npr. u pjesmama "Scar Tissue" i "Otherside") i više se fokusira na čvršću strukturu melodije u pjesmama, nego na improvizaciju i tzv. jam.

Singlovi
1999. "Scar Tissue" (spot: [You must be registered and logged in to see this link.]
1999. "Around the World" (spot: [You must be registered and logged in to see this link.]
2000. "Otherside" (spot: [You must be registered and logged in to see this link.]
2000. "Californication" (spot: [You must be registered and logged in to see this link.]
2000. "Parallel Universe"
2000. "Road Trippin'" (spot: [You must be registered and logged in to see this link.]

A sad sledi analiza pesama Smile

1.Around The World
Anthony nikada nije objasnio šta znače sve pesme sa albuma. Par njih je pomenuo u knjizi,ali za većinu pesama se još uvek ne zna o čemu su. Ovo je jedna od tih. Ova pesma je verovatno Anthony-jevo zaveštanje svim osbama oko sveta. Verovatno govori kako je bio svugde i video sve,ali mu je ipak stalo do ljudi koje upozna.
[You must be registered and logged in to see this link.]


2. Parallel Universe
Paralelni univerzum. Šta to može biti? To je jedno magično predivno mesto,gde možete doći autoputem droga xD
"Christ I'm a sidewinder I'm a California king. I swear it's everywhere It's everything" - ovaj stih liči na priču neke osobe koja je izuzetno nadrogirana i pokušava dati smisao onome što vidi i da prenese njegova osećanja u reči. Sidewinder i California King su dve vrste zmije,a zmije su veoma česta halucinacija dok je neko pod uticajem magičnih pečuraka,meskalina i heroina.

[You must be registered and logged in to see this link.]

3.Scar Tissue
Godine 2004. Anthony je je objavio autobiografiju pod nazivom ''Scar Tissue'' u kojoj je objasnio neke od stvari iz pesme.
''Sarcastic mister know it all '' je Dave Navarro koga Anthony naziva kraljem sarkazma.
''With the birds I’ll share this lonely view'' se odnosi na ptice koje je video dok je pevušio isperd Flijeve kuće,a ceo stih ima veze sa njegovim doživljame sebe kao autsajdera.
''Close your eyes and I’ll kiss you ’cause '' se opet odnosi na Dave Navarro-a sa kojim se u spotu Warped ljubi. Za ovaj poljubac je Anthony rekao da je čekivao nešto ovlašno i prijateljski,ali se Dave potrudio.
U videu (https://2img.net/h/i234.photobucket.com/albums/ee201/Nhanvu3112/scar.jpg) oni se voze kroz pustinju isvi su u modricama i ranjeni,a vrat gitare John-a Frusciante-a (Laninog muža xD) je slomljen.
[You must be registered and logged in to see this link.]

4.Otherside
''How long how long will I slide,separate my side I don’t,I don’t believe it’s bad.Slit my throat,it's all I ever.''
Pesma verovatno govori o zagrobnom životu,tj. o drugoj strani(otherside) i o samoubistvu ili uopšte o smrti. Može da govori i o drogi.
"Burn me out leave me on the otherside". Spaliti (burn) je termin koji se odnosi na marihuanu. Tako da pesma verovatno govori o smrti koja je prouzrokovana drogom tj. o samoubistvu,i o tom delu pred smrti. A kad pogledate spot sve je jasnije. U pesmi ima i prisećanja na prošlost,kao što obično bude pred smrt,i da je ova osoba već duže vreme bila u depresiji i da ova druga strana izgleda kao izlaz iz svega ovoga i da mu se ništa čusnije ne može desiti što bi ga nateralo da promeni mišljenje o drugoj strani.
[You must be registered and logged in to see this link.]

5.Get On Top
Pesma govori o tome kako treba biti na vrhu života,praveći što više novca,biti najtalenotavniji i najiskusniji,bez obzira šta je na putu. Ako drugi izazovu ,ti imaš odgovor i nije te briga.
[You must be registered and logged in to see this link.]

P.S. Aplauz za Stefana koji je nešto komentarisao xD

6.Californication(pesma koju ste svi čekali xD ♥️)
Pesma govori o propadanju društva i reflektuje kako svet postaje izveštačen i plastičan ,baš kao Kalifornija. U rečniku stoji da reč ''fornication'' označava neodobravanje bilo kakvih seksualnih aktivnosti izvan braka.
U ''Cobain can you hear the spheres singing songs off station to station and Alderaan's not far away,it's Californication'' stihovima sadrže se nekoliko kulturoloških referenci kao što su: Kurt Cobain, album Station To Statio od Dejvida Bovija i planeta Alderon sa koje potiče princeza Lejla iz Ratova zvezda.
Kao jedna od inspiracija za pesmu poslužila je tridesetominutna intrumental pesma Carnage Visors od grupe The Cure.
[You must be registered and logged in to see this link.]

7.Easily
''The story of a woman on the morning of a war,remind me if you will exactly what we're fighting for''
Ova pesma govori o ratu. O tome kako rat treba da nas zaštiti ali uvek izgubimo voljene i da se sve svodi na to da na kraju ti moraš štitiš sam sebe. Govori kako je to besmisleno i kako niko ne zna zbog čega je rat. Zna se samo da žene kod kuće gledaju kako im deca ili muževi ginu za nešto što niko ne zna šta je,tj. ni za šta. U pesmi se takođe pominje da niko ne može da vam kaže ko će vam biti idol ili kako trebate biti nečiji eksperiment.
[You must be registered and logged in to see this link.]

Inače ovu pesmu ne mogu da izbacim iz glave otkako sam napisala ovaj review xD

8. Porcelain
Pesma je nastala nakon što je Anthony upoznao mladu majku koja se pokušavala boriti sa alkoholizmom dok je istovremeno živjela sa svojom malodobnom kćeri. Prema Anthony-jevim rečima lepota,tuga i tragedija ove majke i odnosa majke i deteta su se utisnule u njega i probudila u njemu određenu vibraciju muzike.
[You must be registered and logged in to see this link.]

9.Emit Remmus
Ova pesma govori o prijateljstvu između Anthony-ja i Melanie Chisholm iz Spice Girls.Njihovo prijateljstvo je počelo kada je Anth-a zvala jedna likuša iz Virgin Records da mu kaže da Spice Girls dolaze L.A. i da žele dobar provod i tetovaže. Pošto je on bio kaku su ga zvali ''resident fun-and tattomeister'' on je morao da sredi sve to. I to je uradio. Čak je i organizovao da jedan njegov drugar drži njegov tattoo shop otvoren posle radnog vremena. Budući da su se lepo provele,one su ga pozvale na koncert i on je poveo Flijevu ćerku Claru koja ih je obožavala. Odveo ju je i u backstage da ih upozna.
[You must be registered and logged in to see this link.]

10.I Like Dirt
Ova pesma može da govori o dve stvari. Prva stvar je nama interesatna temi o kojoj ako budem pisala ovde ili će mi mtv obrisati komentar ili će biti zvezdice,tako da se fikusirajmo na ovu drugu stvar xD Drugo tumačenje pesme(zbog koga mi mtv neće banovati xD) je biti jedan s prirodom. Budući da su svi u peppersima (osim bubnjara) vegeterijanci da svi vole da se bave jogom u slobodno vreme,ovo je verovatnije tumačenje xD Mada,budući da se Anthony nije izjasnio u vezi značenja pesme,vi birajte kako ćete da protumačite xD
[You must be registered and logged in to see this link.]

11.This Velvet Glove
Pesma govori o drogama,verovatno o heroinu. Da bih vam analizirala ovu pesmu ići ću po stihovima koji su najvažniji Wink
''Close to my skin I'm falling in someone who's been.Sittin' by the phone I'm left alone in another zone'' - Ovo je neka naznaka da je osoba pod heroinom. Blizu kože je,a osoba je potpuno sama dok čeka poziv koji nikad neće doći.
''To meditate on the warmest dream'' - Od heroina vam bude toplo i udobno.
"John says to live above hell and my will is well" - Ovo se verovatno odnosi na gitaristu John-a koji je se u ovom periodu i malo pre odvikavao droga jer je za vreme njegovog odsustva iz benda imao ozbiljan problem sa drogama.
[You must be registered and logged in to see this link.]

12.Savior
Većina pomisli da je ovo pesma o Hristu,ali oni koju znaju pesme peppersa,znaju da Anthony ne bi nikad napisao pesmu o Hristu. Čak se i smejao voditelju kad su ga to pitali u jednom intervjuu. On je rekao da je pesma o pomirenju sa njegovim ocem i o tome kako ne krivi oca za lične ''demone''(zato što ga je otac uveo u svet droge i sex-a).
[You must be registered and logged in to see this link.]

13.Purple Stain
Po Anthony-jevim rečima ''purple stain(ljubičasta mrlja)'' se odnosi na mrlju koju devojka napravi sa svojom bojom za kosu i na mrlje koje devojka ostavi svugde.
[You must be registered and logged in to see this link.]

14.Right On Time
Again,pesma koja se može tumačiti na dva načina,jer se Anthony opet nije izjasnio xD Prvo tumačenje govori da je od drogama,konkretnije o kokainu jer kad uzmeš kokain on te odmah udari i uvek na vreme. Drugo tumačenje je vezano za žene. Može biti porođaj ili ono vreme u mesecu. Againvi protumačite kako god hoćete,sve dok se Anthony ne izjasni xD
[You must be registered and logged in to see this link.]

15.Road Trippin'
Pesma može da govori samo o provođenju vremena sa prijateljima,ali budući da se zna da su se manje-više svi članovi koji su prošli kroz bend drogirali,može se reći da je road trip ovde ustvari uzimanje droge. Mada gledavši po spotu (https://2img.net/h/i234.photobucket.com/albums/ee201/Nhanvu3112/thumbs20080709075223bmp.jpg) ovo je samo tipično blejanje sa prijateljima ili putovanje sa prijateljima,gde je poenat da možeš da odeš na kraj sveta,ali jedino je važno da su prijatelji sa tobom Smile U prevodu: ako skačeš u bunar,povedi prijatelje xD
[You must be registered and logged in to see this link.]


I to bi bilo to Smile
Nadam se da ste uživali i hvala vam što ste večeras pratili drugu epizodu Album Reviews i hvala vam što ste pratili mene dok sam blebetala o peppersima xD Imajte u vidu da ja mogu danima da pričam o njima(pitajte moje prijatelje ako meni ne verujete xD),tako da ste ovde dobili manje-više skraćeno izdanje toga kako je družiti se sa mnom xD I imajte u vidu da sam mogla da izaberem Stadium Arcadium album koji ima 2 CD sa po 14 pesama,dakle ukupno 28 xD Again,hvala vam što ste me pratili xD

_________________


♥️Red Hot Chili Peppers♥️♥️♥️ I make my own rules!
♥️♥️♥️Thousand Foot Krutch♥️
..too much thinking is bad for my health..
We can all be kings and queens,if we could just learn to believe...
Nazad na vrh Ići dole
http://twitter.com/ivarhcp4ever
RiRi_fan_93
Newcomer
Newcomer
avatar

Broj poruka : 158
Datum upisa : 25.04.2011
Godina : 24

PočaljiNaslov: Re: Album Reviews   Ned 21 Avg 2011, 07:22

Album Review by RiRi_fan_93 - Sutra u 21h! [You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
RiRi_fan_93
Newcomer
Newcomer
avatar

Broj poruka : 158
Datum upisa : 25.04.2011
Godina : 24

PočaljiNaslov: Re: Album Reviews   Pon 22 Avg 2011, 08:34

***Album Review by RiRi_fan_93***

Dobro došli u najnoviji Album Review koji predstavljam ja, RiRi_fan_93. Pre početka da malo obnovimo gradivo.

Rihanna je 23godišnja R'n'B pevačica sa Barbadosa koja je do sada izdala 5 studijskih albuma, a uskoro će i 6. Takođe izdala je i remix izdanja albuma Good Girl Gone Bad (2008) i Rated R (2010). Proslavio je singl Umbrella posle koga je postajala sve uspešnija. Otkrio ju je Jay-Z, ali su joj u karijeri dosta pomogli Ne-Yo (koji je napisao hitove kao što su Hate That I Love You, Take A Bow i Russian Roulette) i Justin Timberlake (napisao hitove Rehab i Cold Case Love). 2008. godine Rihanna je izdala Good Girl Gone Bad: Reloaded na kome su se našle pesme Take A Bow, Disturbia i If I never See Your Face Again u saradnji sa grupom Maroon 5. Trenutno aktuelni album je LOUD, a uskoro stiže i 6. album po redu. Takođe Rihanna je veoma uspešna i na društvenim mrežema: Facebook - 44 miliona, Twitter - 7 miliona, YouTube - skoro 1,5 milijardi pregleda na VEVO kanalu. A sad vreme je da počnemo:

Rihanna - Rated R (23.11.2009.)

Produced by: Antonio "L.A." Reid, Rihanna, The Carter Administration, Carl Sturken and Evan Rogers, Chase & Status, The-Dream, Chuck Harmony, Brian Kennedy, Ne-Yo, StarGate, Tricky Stewart, will.i.am, The Y's.

Izdavačka kuća: Def Jam Recordings

Cover:

[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]

Tracklisting:

1.Mad House
2.Wait Your Turn
3.Hard (featuring Young Jeezy)
4.Stupid In Love
5.Rockstar 101 (featuring Slash)
6.Russian Roulette
7.Fire Bomb
8.Rude Boy
9.Photographs (featuring Will.I.Am)
10.G4L
11.Te Amo
12.Cold Case Love
13.The Last Song
14.Hole In My Head (featuring Justin Timberlake) - Bonus Track

1.Mad House (Intro) [You must be registered and logged in to see this link.]

Uvod u prilično mračan album Rated R je intro Mad House koji traje minut i po. Najbolji deo je "Welcome to the mad house" kao uvodna rečenica za album. Meni nekako ovaj intro deluje kao uvod u sledeću pesmu na albumu...

2.Wait Your Turn [You must be registered and logged in to see this link.]
Cover [You must be registered and logged in to see this link.]

Krajem oktobra 2009. godine je Rihanna na svom sajtu ostavila poruku The Wait Is Ova'. Upravo tako je trebalo da se zove njen 4. album, kao i ova pesma, ali je pred samo izdavanje Rihanna promenila naziv u Wait your turn. Ovo je trebalo da bude 1. singl, ali je ipak Russian Roulette izašao ranije. Mračna pesma, ali je mnogo volim. Međutim, nije se nešto proslavila na top-listama, na Billboard listi najviše mesto bilo joj je 32, dok je na UK listi najviše dostigla 45. mesto.

3.Hard (featurnig Young Jeezy) [You must be registered and logged in to see this link.]
Cover [You must be registered and logged in to see this link.]

3. singl sa Rated R. Moja omiljena pesma na albumu, ali i najbolja od najboljih što se RiRi tiče. Ovu pesmu napisao je The Dream, a ona je suprotno od mračnih pesama na albumu. Vesela je a takođe bi se reklo da je to himna njenih fanova RihannaNavy! Iako je moja omiljena, nije bila nešto komercijalna, na Billboardu je dobro prošla, mesto broj 8, ali na UK listi nisko, 42 mesto. That Rihanna reign just won't let up!

4.Stupid In Love [You must be registered and logged in to see this link.]

Jedna od pesama koja je posvećena Chrisu Brownu, naročito rečenica "This is stupid, I'm not stupid, don't talk to me, like I'm stupid". Ova pesma je nastala tako što Rihanna nije mogla da zaboravi Chrisa, ali ga je ipak nekako prebolela i nastavila dalje. Ništa više o ovoj pesmi, osim da je lepa balada koju treba odslušati.

5.Rockstar 101 (featuring Slash) [You must be registered and logged in to see this link.]
Cover [You must be registered and logged in to see this link.]

5. singl sa albuma, koji je Rihanna izdala samo za američko tržište. U ovoj pesmi Rihanna pokušava da izleči ljubavne jade. Opisuje kako se oseća kao rock zvezda i izlazi u otkačenom autfitu, a čak je u spotu obučena kao Slash koji se pojavljuje samo u pesmi, u spotu ga glumi Rihanna. Na Billboardu veoma slabo, samo 64. mesto.

6.Russian Roulette [You must be registered and logged in to see this link.]
Cover [You must be registered and logged in to see this link.]

1. singl koji je izašao u oktobru 2009. Pesmu je napisao Ne-Yo, a ona govori o ljubavi, Rihanna je upoređuje sa ruskim ruletom, i govori da je ljubav jedna opasna stvar sa kojom se ne treba šaliti, i da bi mnogi mogli da nastradaju. Na top-listama je dobro prošla, Billboard 9. mesto, a UK Top 40 2. mesto.

7.Fire Bomb [You must be registered and logged in to see this link.]

Rihanna ponovo peva kako ne može da zaboravi Chrisa. Jedan deo teksta je: "Lovers need to clear the road". Čak je izjavila da joj je jedno vreme bilo teško da gleda zaljubljene parove...

8.Rude Boy [You must be registered and logged in to see this link.]
Cover [You must be registered and logged in to see this link.]

Ova pesma opisuje kako Rihanna slobodno izlazi sa drugim momcima, više je zanima flert nego ozbiljna veza. Ovo je ono što smo čekali, definitivno najuspešniji singl na albumu, Billboard Top 100 mesto broj 1 5 nedelja i UK Top 40 2. mesto, 2 nedelje. Pored ovih top-lista, singl Rude Boy uzeo je prvo mesto i u Španiji, Francuskoj, Finskoj, Bugarskoj......jednom rečju HITČINA!

9.Photographs (featuring Will.I.Am) [You must be registered and logged in to see this link.]

Jedna od najboiljih pesama na albumu! Baš mi je krivo što i ovu pesmu nije izdala kao singl. Verovatno mnogi ne znaju ali ova pesma je trebalo da bude izdata za UK tržište 24. maja 2010. ali se Rihanna ipak odlučila za Te Amo. Ovu pesmu mnogo volim, i jasno je da je u potpunosti posvećena Chrisu Brownu. "All I've got, all I've got, All I've got are these photographs. All I've got, all I've got, Is nothing without you" - refren pesme. Takođe ovo je Rihannina omiljena pesma sa albuma.

10.G4L [You must be registered and logged in to see this link.]

Ovo je prava mračna gangsterska pesma...G4L je skraćenica od Gagngsta For Life. U ovoj pesmi Rihanna govori o osveti, što je možda uvertira u pesmu Man Down koja je još uvek njen aktuelni singl.

11.Te Amo [You must be registered and logged in to see this link.]
Cover [You must be registered and logged in to see this link.]

Rihanna je ovu pesmu izbacila pre izdavanja albuma, još u leto 2009. sećam se da sam je stalno slušao, stvarno je dobra pesma. Mnogi je osuđuju zbog spota, koji je čak bio zabranjen, zbog erotskih scena da devojkom. Ta pesma govori o tome kako devojka daje savet Rihanni: "Don't let love hurt you". Pošto je singl izdat samo u Evropi, tamo je i imao najviše uspeha, UK lista mesto broj 14, dok se u ostalim državama u Evropi nalazila takođe u top 20, osim u Bugarskoj gde je bila mesto broj 1 i to 3 nedelje.

12.Cold Case Love [You must be registered and logged in to see this link.]

Pesma koju je napisao i producirao Justin Timberlake. Najduža je na albumu i traje 6 minuta. Kada je pisao ovu pesmu Justin je bio inspirisan hitom In The Air Tonight koji izvodi Phil Collins. Još jedan deo pesme odnosi se na Chrisa: "What you did to me wasn't right". Možda je malo dosadno što se Chris stalno pojavljuje, ali očigledno je da ga je Rihanna mnogo volela.

13.The Last Song [You must be registered and logged in to see this link.]

Ovo je svakako najtužnija pesma na albumu, a simbolično je i poslednja na albumu. Evo šta je Rihanna izjavila u vezi ove pesme: "Ova pesma je najteža i najbolnija od svih. Tu se konačno opraštam od Chrisa. Pesma mi je vrlo draga!"

14.Hole In My Head (featuring Justin Timberlake) [You must be registered and logged in to see this link.]

Hole In My Head je bonus na albumu. Lepa pop pesma, za one koji vole takav zvuk, treba da je preslušaju.


Hvala vam što ste pratili moj album review i nadam se da vam se svidelo, a takođe se nadam da vam se neka pesma na albumu sviđa.
Nazad na vrh Ići dole
ivarhcp4ever
Legenda
Legenda
avatar

Broj poruka : 6636
Datum upisa : 25.04.2011
Godina : 24
Lokacija : Beograd

PočaljiNaslov: Re: Album Reviews   Pon 22 Avg 2011, 10:37

Hvala Borko Smile

_________________


♥️Red Hot Chili Peppers♥️♥️♥️ I make my own rules!
♥️♥️♥️Thousand Foot Krutch♥️
..too much thinking is bad for my health..
We can all be kings and queens,if we could just learn to believe...
Nazad na vrh Ići dole
http://twitter.com/ivarhcp4ever
Slavica_93
Legenda
Legenda
avatar

Broj poruka : 6566
Datum upisa : 16.06.2011
Godina : 25
Lokacija : Novi Sad, Srbija

PočaljiNaslov: Re: Album Reviews   Pon 22 Avg 2011, 11:49

Rockstar 101 :heart:

_________________
Ćao, drugari! Smile

Nazad na vrh Ići dole
http://www.facebook.com/Slavica.Stankovic.1993
ivarhcp4ever
Legenda
Legenda
avatar

Broj poruka : 6636
Datum upisa : 25.04.2011
Godina : 24
Lokacija : Beograd

PočaljiNaslov: Re: Album Reviews   Sre 24 Avg 2011, 08:57

Dobrodošli u još jednu epizodu emisije Album Reviews. Nastavljamo sa sjajnim analizama albuma, i kao što i sami znate projekat je dobro prihvaćen i zahvaljujem se svima na podršci u radu, i na tome što redovno pratite nove epizode. Ove večeri, jedan od svojih omiljenih albuma predstaviće Ajetko. Album koji će Ajetko analizirati je The Fame Monster. Nadam se da ćete uživati u Ajetkovom predstavljanju ovog fenomenalnog albuma.
U nastavku, pogledajte, Album Review by Ajetko Nafurana Malla. Smile

- Pošto vas još uvek nema mnogo, polako ćemo sve postavljati, da bimo sačekali da dođe još neko Wink
Ajetko, izvoli Smile)

Haj Very Happy
Is you Okay,is you? good,cause i wanted to know! :'DD

Pre svega zelim sve da pozdravim, iako vas ima malo k`o dlaka na peti o_O #bizzar Very Happy lol
Mozda , u startu rusim jedno pravilo ove emisije ,a to je sto umesto albuma stavljam EP (i was born this way,okay? good.) ,ali The Fame Monster je prihvacen i kao album i kao EP sto govori cinjenica da je on najprodovaniji projekat 2010.godine sa vise od 6 miliona primeraka sirom sveta ,ostavisi iza sebe `Recovery` od Eminema , `Teenage Dream` od Katy Perry , `Loud` od Rihanne i drugi.
Iskljucivo je bila moja zelja da uzmem The Fame Monster. Za mene, The Fame Monster, nije album koji sam platio 20 evra, on je za mene projekat koji mi je pomogao da pronadjem sebe u najboljem i najsvetlijem svetlu i da se isti takav predstavim drugima i njega mogu uvek slusati u bilo koje doba dana i noci.
Uz njega sam iks puta i zaspao u ranu zoru ili kasnu noc , isao u skolu..Nema boljeg osecaja dok se kupas ,a u pozadini ti svira Bad Romance ili neka druga kompozicija sa albuma. Very Happy
Mozda je ovde pravilo da spominjem i chart pozicije (posto sam video da su neki clanovi to radili) Ja to necu spominjati ,jer kao sto rekoh ,ovo za mene nije obican album ,niti u jednom momentu mi nije bilo vazno na kom se mestu nalazi album ili singlovi sa njega.
Eo ,sad ,pustih vodu ,tako da mozemo da krenemo! Very Happy Very Happy Very Happy
P.S. Da obrisem WC solju xDDD
Da, pored naziva pesme ,stajace sa strane moja top lista sa ovog albuma tj.probacu da poredjam pesme po redosledu najboljih.
QUICK BREAK BEFORE WE CONTINUE !

01 + BAD ROMANCE + (#5)
Pesma koja otvara ovaj sjajni projekat i,pesma koja je obelezila 2010. godinu ,spot koji je obelezio deceniju i godinu za nama, pesma koja je jedna od olicenja POP muzike - Bad Romance.
Ovo gore su objektivne stvari, za mene ova pesma nikad nije bila nesto posebno ,kao sto je vecini,generalno. Volim ovu stvar,pogotovo instrumental ,ali jednostavno ,nije mi najbolja pesma ,ima boljih sa albuma. Uglavnom sjajni spot koji prati sjajnu pesmu. I da, Judas mi je daleko bolja od Bad Romance (pesme veoma lice i svi ih uporedjuju ,pa rek`o ae da napravim komparaciju Very Happy #fearlessbitch )

02 + ALEJANDRO + (#4)
Ovu stvar cu uvek pamtiti kroz Leto 2010.godine. Na prvo slusanje mi se nije svidela uopste. Medjutim kada je izasao spot , 8.juna, zaludeo sam se pesmom i spotom. Mnogo vise volim verziju pesme iz spota,no iz albuma, pogotovo onaj deo pred kraj pesme kad ponavlja Alejandrooo. Very Happy Spot mi se, takodje, u pocetku nije svideo ,medjutim ono sa Gejevima je sjajna stvar i divim joj se na hrabrosti. Gaga, u verziji spota, kaze 94 puta Alejandro. #smartbitch. Very Happy

03 + MONSTER + (#7)
Pocetak pesme obozavam. Ona muzika i ono `He ate my heart` (tako mi je, svojevremeno ,bio zvuk za poruku B| ) . Mada ostatak pesme mi je bezveze,nista posebno tj.nista inovativno. I dalje je bilo prisutno `mucanje` koje smo slusali u Poker Face, Money Honey, Paparazzi... Tako da, pesma je mogla biti daleko bolja od one koju znamo ,no dobro. Ko radi,taj i gresi #intelligent bitch

LITTLE BREAK BUT STAY WHERE YOU ARE ! B|

04 + SPEECHLESS + (#6)
Za ovu stvar, Gaga je izjavila da je to najbolja stvar koju je napisala, sto se i Ja donekle slazem. Iako mi je sesto mesto, mnogo volim ovu pesmu. Mada, vise volim verziju sa VEVO tj. live verziju ,nego sa diska ,svejedno ,reci su bitnije. Kada sam prvi put cuo ovu pesmu tada mi je bilo jasno da je Gaga daleko ispred Britney po pitanju svega i da nije jos jedna `plastic bitch with no voice`. #bravebitch

05 + DANCE IN THE DARK + (#1)
Evo ne znam Bogo mi ! Very Happy
U ovoj najlepsoj stvari na svetu sam pisao dosta puta (@2ndcolumna @ajetkohot20officialladygaga) tako da nema potrebe da se ponavljam. Lady GaGa je Best Thing I Never Had. Dance In The Dark is Best Thing I EVER Had ! Za mojih 17.godina nisam u zivotu video i cuo nesto lepse od ove kompozicije. ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️ #beautifulbitch

06 + TELEPHONE (FEATURING BEYONCE) + (#3)
Ovom pesmom sam neko vreme bio bas zaludjen ,to je bilo pocetkom 2010.godine. Prvi put sam saznao za ovu pesmu 31.12.2009 ,dok je bila godisnja lista na nasem MTV-ju i pre objavljivanja prvog mesta (#pokerface) bila je reklama` Universal Music i MTV vam predstavljaju: Novi album Lady Gage - The Fame Monster ,ukljucujuci hit singl Bad Romance i Telephone sa Beyonce.` Prvo sam mislio da je neka greska,da su trebali napisati Videophone,medjutim sutradan ,prvog Januara, otisao sam na YouTube i ostalo je istorija. Predobra stvar sa jos preboljim spotom Very Happy #confusedbitch

07 + SO HAPPY I COULD DIE + (#2)
Tamo zapravo treba da pise broj 1 (kao i za Dance In The Dark broj 2) . Ja ne mogu da delim ove dve pesme. One su najveci razlog zasto sam odabrao ovaj projekat da analiziram. Ova pesma je cela pisana za mena (il' sto bi se reklo `k'o da sam je Ja pisao) ! Obozavam ovu stvar koja budi razna osecanja u meni i uvek je mogu slusati. U prethodnoj skolskoj godini sam imao sastav iz maternjeg jezika na temu `Zivot` . To nam je skoro pa dosla kao slobodna tema jer smo mogli pisati o bilo cemu sto nam cini zivot, a sve nam to cini. Dosta delova iz pesme sam iskoristio u sastavu i to je bio prvi put da se ja ponosim svojim radom. Najiskrenije.
Sto se ocene tice bila je cetvorka sa plusem ! :'D #schoolbitch

08 + TEETH + (#Cool
Poslednja pesma sa albuma i pesma koja mi se najmanje svidja od ostalih. #sudbina Very Happy Stvar ima skroooooz gotivnu muziku onaj ritam uz `one` reci *_* pun pogodak kombinacija. `Show Me Your Teeth` mozete cuti u dosta porno filmovima kada je muski akter pri kraju (filma) :'DD (To smo ucili na Tjelesnom pre neki dan o_O Very Happy)
Skroz gotivna stvar ,i mislim da je idealno to sto se nalazi na mestu broj 8 (na albumu) ,bas je zabiberila Monster eru i ceo album. #pornlogicbitch

stigli smo do kraja dragi gledaoci (SASA MATIC DID YOU ENJOY BITCH ? ) :"D
Uzivajtee + wear potkosulju ! Baaaj :*

_________________


♥️Red Hot Chili Peppers♥️♥️♥️ I make my own rules!
♥️♥️♥️Thousand Foot Krutch♥️
..too much thinking is bad for my health..
We can all be kings and queens,if we could just learn to believe...
Nazad na vrh Ići dole
http://twitter.com/ivarhcp4ever
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: Album Reviews   

Nazad na vrh Ići dole
 
Album Reviews
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
MTV.rs MEMBERS :: Opšti forum :: MTV.rs members news-
Skoči na: